Тялото ви говори, когато ви се яде сладко, солено, пикантно или кисело. СЛушайте го, няма да сгрешите

Тялото ви постоянно ви говори, но за съжаление малка част от нас умеят да го слушат. Но в същото време тялото ни само ни подсказва от какво има нужда.

Най-често, ако искате например сладко или солено, тялото ви изисква определени микроелементи и витамини.

За да не преяждаме сладкиши или кисели краставички, ще разберем от какво точно се нуждае тялото.

 

Сладко

Ако ви се яде сладко, това най-често се дължи на факта, че ви липсват хормони като серотонин. За да го получавате редовно, правете упражнения или разтягане, по време на тренировка той също се произвежда по естествен начин. Можете също да отидете на масаж или да се разходите на чист въздух.

Доста често силното желание за сладкиши предполага, че нямате достатъчно хром, фосфор и триптофан (без него серотонинът не се усвоява). Тези микроелементи са богати на сирене, месо, риба, овесени ядки, ядки или фурми. Можете да закусите с овесена каша с ядки и да пиете чай с фурми за закуска.

 

Пикантно

По принцип тялото се нуждае от пикантна храна, ако се нуждае от помощ при храносмилането, така че трябва да спрете да консумирате много мазнини.

Но ако вече не ядете мазни храни, тогава тялото ви може да се нуждае от помощ при почистване, тъй като пикантните храни дразнят червата. Опитайте се да ядете повече фибри и да пиете поне 2 литра вода.

 

Мазно

Най-вероятно в тялото ви липсват мастноразтворими витамини като D или Е, както и мастни киселини, като Омега. Бъдете по-често на слънце, яжте риба, ядки вместо бързи храни и торти. По-малко колбаси, повече натурални продукти!

 

Кисело

Най-често в киселите храни се съдържат витамин С и магнезий. Може би ви липсват. Яжте храни, които съдържат тези витамини, тогава е малко вероятно да бъдете привлечени към кисели храни.

 

Солено

Най-вероятно тялото се нуждае от вода, тъй като именно солта е тази, която я задържа и не позволява тя да се отделя от тялото.

Просто трябва да пиете повече вода или поне неподсладени течности. Това също може да означава, че ви липсват хлориди или йод. Те се намират в козе мляко, в морска сол, риба и морски дарове.

Затвори

Категории продукти

Производител

Add to cart